0

Power rack kopen

Ben je een fanatieke krachtsporter en wil je meer progressie in je training? Droom je van je eigen home power gym met zware gewichten? Een power rack mag dan zeker niet in jouw home gym ontbreken. Je kunt er meerdere compound oefeningen in doen waar je echt wat aan hebt tijdens je krachttraining. Maar je kunt nog zoveel meer met een power rack, lees daarom snel verder!

Compound oefeningen voor meer resultaat

Wil je meer bereiken in minder tijd? Compound oefeningen zijn mega efficiënt omdat je hiermee meerdere kleine en grote spiergroepen tegelijkertijd traint. Je bent veel efficiënter aan het trainen, dan wanneer je alleen isolatie oefeningen uitvoert. Je bouwt namelijk meer spierkracht op, je verbetert je coördinatie en je traint effectiever waardoor je in een kortere tijd een beter resultaat verkrijgt. De meest bekende compound oefeningen zijn de squat (voor het onderlichaam), optrekken en bankdrukken (voor het bovenlichaam). Deze oefeningen kun je perfect en veilig uitvoeren in een power rack!

Power rack voor méér progressie in je training

Een power rack wordt ook wel een power cage of squatrack genoemd. Het is een stalen frame waarin met halterstangen en losse gewichtschijven kan worden getraind. Het frame zorgt ervoor dat de oefening vanuit de juiste positie wordt gestart. Een belangrijk voordeel van een power rack is dat je veiliger kunt trainen dankzij de stevigheid van het frame en de zogenaamde safety bars. Hiermee wordt voorkomen dat een halterstang naar beneden valt als je de oefening niet af kunt maken. Als je moet trainen zonder trainingsbuddy, dan is dit een stuk veiliger!

Tips voor de aanschaf van een power rack

Er zijn verschillende power racks verkrijgbaar met verschillende eigenschappen. Het is belangrijk om eerst te meten welk formaat het power rack mag hebben om ten eerste in je homegym te passen en ten tweede om bij jouw eigen lichaamslengte te passen. Zodra je dit hebt uitgezocht dan kun je letten op de belastbaarheid van een power rack. Dit is een indicator voor de stevigheid en de stabiliteit van het frame. Zeker als je regelmatig met zware gewichten traint, dan wil je natuurlijk voorkomen dat het power rack omvalt. Het zwaarder het eigen gewicht van het power rack, hoe stabieler het frame staat. Let ook goed op de safety bars en hoeveel gewicht ze kunnen houden, daar zit namelijk zeker verschil in! De power racks uit ons assortiment zijn van hoge kwaliteit en ze hebben een hoge belastbaarheid. Zo weet je zeker dat je veilig kunt trainen. Een power rack is mega veelzijdig en een veilige manier om met zware gewichten te trainen. Wil je persoonlijk advies over een power rack kopen of wellicht een krachtstation kopen? Neem dan zeker vrijblijvend contact met ons op voor persoonlijk advies of kom langs in de showroom!