0

Power rack kopen

Bent u een fanatieke krachtsporter en wilt u meer progressie in uw training? Droomt u van uw eigen home power gym met zware gewichten? Een power rack mag dan zeker niet in uw home gym ontbreken. U kunt er meerdere compound-oefeningen in doen waar u echt wat aan heeft tijdens uw krachttraining. Maar u kunt nog zoveel meer met een power rack. Lees daarom snel verder!

Compound-oefeningen voor meer resultaat

Wilt u meer bereiken in minder tijd? Compound-oefeningen zijn zeer efficiënt omdat u hiermee meerdere kleine en grote spiergroepen tegelijkertijd traint. U bent veel efficiënter aan het trainen dan wanneer u alleen isolatieoefeningen uitvoert. U bouwt namelijk meer spierkracht op, u verbetert uw coördinatie en u traint effectiever waardoor u in een kortere tijd een beter resultaat verkrijgt. De meest bekende compound-oefeningen zijn de squat (voor het onderlichaam), optrekken en bankdrukken (voor het bovenlichaam). Deze oefeningen kunt u perfect en veilig uitvoeren in een power rack!

Power rack voor meer progressie in uw training

Een power rack wordt ook wel een power cage of squatrack genoemd. Het is een stalen frame waarin met halterstangen en losse gewichtsschijven kan worden getraind. Het frame zorgt ervoor dat de oefening vanuit de juiste positie wordt gestart. Een belangrijk voordeel van een power rack is dat u veiliger kunt trainen dankzij de stevigheid van het frame en de zogenaamde safety bars. Hiermee wordt voorkomen dat een halterstang naar beneden valt als u de oefening niet af kunt maken. Als u moet trainen zonder trainingsbuddy dan is dit een stuk veiliger!

Tips voor de aanschaf van een power rack

Er zijn verschillende power racks verkrijgbaar met verschillende eigenschappen. Het is belangrijk om eerst te meten welk formaat het power rack mag hebben om ten eerste in uw home gym en ten tweede om bij uw eigen lichaamslengte te passen. Zodra u dit heeft uitgezocht kunt u letten op de belastbaarheid van een power rack. Dit is een indicator voor de stevigheid en de stabiliteit van het frame. Zeker als u regelmatig met zware gewichten traint, wilt u natuurlijk voorkomen dat het power rack omvalt. Hoe zwaarder het gewicht van het power rack, hoe stabieler het frame staat. Let ook goed op de safety bars en hoeveel gewicht ze kunnen houden; daar zit namelijk zeker verschil in! De power racks uit ons assortiment zijn van hoge kwaliteit en ze hebben een hoge belastbaarheid. Zo weet u zeker dat u veilig kunt trainen. Een power rack is ontzettend veelzijdig en een veilige manier om met zware gewichten te trainen. Wilt u persoonlijk advies over het kopen van een power rack of wellicht een krachtstation kopen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor persoonlijk advies of kom langs in de showroom!