0

Krachtstation kopen

Wilt u meerdere spiergroepen tegelijkertijd trainen en heeft u thuis een kleine ruimte? Een krachtstation is ideaal om een complete sportomgeving voor uzelf te creëren.

Wilt u een krachtstation bij ons kopen? Bekijk dan direct ons aanbod van krachtstations.

Een krachtstation wordt ook wel een homegym of een multistation genoemd. Het is bedoeld om veel krachtoefeningen te kunnen doen met losse stangen en gewichten. Wat is een fitnessruimte zonder krachtstation? Precies, lees dus snel verder!

Waarom een krachtstation?

Zodra u start met krachttraining dan is het beter om dit te doen op een zogenaamd krachtstation. U wordt tijdens de oefeningen beter begeleid door het station, waardoor u minder kans hebt op blessures. U werkt aan uw techniek en zodra u beter wordt dan kunt u ook met vrije gewichten gaan werken. Met vrije gewichten kunt u meer spieren aanspreken, maar het vergt ook meer ervaring. Dit maakt een krachtstation zo handig; u kunt direct beginnen. Zeker als u weinig ruimte heeft is een krachtstation helemaal de juiste keuze. Het neemt weinig ruimte in beslag én u heeft geen losse stangen of gewichten nodig. Dit scheelt allemaal in de opslag en in de aanschaf.

Veiligheid boven alles

Heeft u nog geen ervaring met krachtsport? Een krachtstation is heel veilig in gebruik. U voorkomt dat u blessures krijgt en het is eenvoudig in gebruik. U kunt letterlijk direct aan de slag! Zou u bijvoorbeeld thuis gaan bankdrukken zonder een krachtstation dan is de kans op blessures vele malen groter. De techniek moet goed worden aangeleerd en het kan zelfs gevaarlijk zijn als u geen helper hebt om de stang op te vangen. Ga daarom voor veiligheid en plezier, zodat u zich daadwerkelijk kunt richten op het behalen van mooie resultaten.

Tips voor de aanschaf van het juiste krachtstation

Bedenk voorafgaand aan uw zoektocht al wat uw trainingsintensiteit gaat zijn. U kunt dan namelijk bepalen welk krachtstation het beste bij u past. Het verschil in prijs heeft te maken met de grootte van de katrollen en de gewichtblokken die erbij horen. Hoe kleiner de katrol, hoe minder gewicht het kan hebben. Wilt u intensief gaan trainen dan kan het zijn dat u op den duur vastloopt omdat u niet meer kunt uitbreiden met de gewichten. Let hierbij ook op de het kwaliteitsverschil in de kabels. Probeer het liefste ook een krachtstation ter plekke uit zodat u weet welke het beste bij u past. Maar ook online kunt u al snel een keuze maken als u let op bovenstaande punten.

Een krachtstation is de ideale vervanger van de sportschool. U hoeft nu nooit meer te wachten tot een apparaat beschikbaar is en er is niemand die zich ongevraagd met u komt bemoeien.  Wilt u meer weten over de krachtstations? Bekijk het assortiment of kom langs in de showroom in Drachten!