0

Krachtstation kopen

Wil je meerdere spiergroepen tegelijkertijd trainen en heb je thuis een kleine ruimte? Een krachtstation is ideaal om een complete sportomgeving voor jezelf te creëren.

Wil je een krachtstation bij ons kopen? Bekijk dan direct ons aanbod van krachtstations.

Een krachtstation wordt ook wel een homegym of een multistation genoemd. Het is bedoeld om veel krachtoefeningen te kunnen doen met losse stangen en gewichten. Wat is een fitnessruimte zonder krachtstation? Precies, lees dus snel verder!

Waarom een krachtstation?

Zodra je start met krachttraining dan is het beter om dit te doen in een zogenaamd krachtstation. Je wordt tijdens de oefeningen beter begeleid door het station, waardoor je minder kans hebt op blessures. Je werkt aan je techniek en zodra je beter wordt dan kun je ook met vrije gewichten gaan werken. Met vrije gewichten kun je meer spieren aanspreken, maar het vergt ook meer ervaring. Dit maakt een krachtstation zo handig, je kunt direct beginnen. Zeker als je weinig ruimte hebt, dan is een krachtstation helemaal de juiste keuze. Het neemt weinig ruimte in beslag én je hebt geen losse stangen of gewichten nodig. Dit scheelt allemaal in de opslag en in de aanschaf.

Veiligheid boven alles

Heb je nog geen ervaring met krachtsport? Een krachtstation is heel veilig in gebruik. Je voorkomt dat je blessures krijgt en het is eenvoudig in gebruik. Je kunt letterlijk direct aan de slag! Zou je bijvoorbeeld thuis gaan bankdrukken zonder een krachtstation, dan is de kans op blessures vele malen groter. De techniek moet goed worden aangeleerd en het kan zelfs gevaarlijk zijn als je geen helper hebt om de stang op te vangen. Ga daarom voor veiligheid en plezier, zodat je je daadwerkelijk kunt richten op het behalen van mooie resultaten.

Tips voor de aanschaf van het juiste krachtstation

Bedenk voorafgaand aan je zoektocht al wat je trainingsintensiteit gaat zijn. Je kunt dan namelijk bepalen welk krachtstation het beste bij je past. Het verschil in prijs heeft te maken met de grootte van de katrollen en de gewichtblokken die erbij horen. Hoe kleiner de katrol, hoe minder gewicht het kan hebben. Wil je intensief gaan trainen dan kan het zijn dat je op den duur vastloopt omdat je niet meer kunt uitbreiden met de gewichten. Let hierbij ook op de het kwaliteitsverschil in de kabels. Probeer het liefste ook een krachtstation ter plekke uit zodat je weet welke het beste bij je past. Maar ook online kun je al snel een keuze maken als je let op bovenstaande punten.

Een krachtstation is de ideale vervanger van de sportschool. Je hoeft nu nooit meer te wachten tot een apparaat beschikbaar is en er is niemand die zich ongevraagd met je komt bemoeien. :) Wil je meer weten over de krachtstations? Bekijk het assortiment of kom langs in de showroom in Drachten!