0

Medisch en revalidatie

Wat is medische fitness?
Medische fitness is gericht sporten en bewegen onder begeleiding van fysiotherapeuten. Vaak heeft het een doel om te revalideren van een (langdurige) blessure of aandoening, maar het kan ook goed zijn voor mensen die hun fysieke vermogen willen optimaliseren. Door dit samen te doen met een fysiotherapeut wordt de belastbaarheid van het lichaam verhoogt op een verantwoorde manier. Verantwoord bewegen zorgt ervoor dat uw spieren en gewrichten optimaal blijven functioneren en uw conditie op peil blijft.

Hoe werkt het en wat is het voordeel?
Voordat u intensief begint te trainen, heeft u een gesprek met een fysiotherapeut of iemand gespecialiseerd in revalidatie. Je leert elkaar kennen, bepaalt trainingsdoelen en de fysiotherapeut of specialist maakt een inschatting van uw huidige lichamelijk functioneren.

Het voordeel van de apparatuur uit deze categorie in vergelijking tot normale fitness apparaten is dat het vaak wat nauwkeuriger en toegankelijker is. Zo zijn bijvoorbeeld de apparaten vaak gemaakt voor rolstoelen en kunnen rugleuningen worden versteld.

Welke medische fitness producten zijn er?
Er zijn verschillende soorten medische fitness producten verkrijgbaar. Zo heb je speciale apparaten voor kracht en cardio, specifieke producten voor flywheel training, en medische trainingstherapie voor revalidatie. Een overzicht van mogelijke toepassingen binnen een fysiotherapiepraktijk:

  • Cardiotraining
  • Krachttraining
  • Medische trainingstherapie
  • Lage rugklachten
  • Hoofd- nek- en schouderklachten
  • Stabiliteitsoefeningen

Medische fitness voor revalidatie
Revalidatietechniek is essentieel voor snel herstel. Binnen de fysiotherapie wordt veel aandacht geschonken aan revalidatietechnieken. Om een revalidatieproces zo goed mogelijk te ondersteunen is de geschikte apparatuur een must. Het is daarom belangrijk dat wanneer medische fitness voor revalidatie doeleinden ingezet gaat worden er een uitgebreid gesprek plaatsvindt met de fysiotherapeut.


Weergeven 1 t/m 5 van in totaal 5