0

Installatie en montage

Montageprocedure

FitnessFit BV geeft je de mogelijkheid om fitnesstoestellen te laten installeren. Vrijwel alle toestellen worden door eigen ervaren monteurs en koeriers bij onze klanten gebracht! Wanneer het toestel geïnstalleerd afgeleverd wordt, geven onze installateurs altijd uitleg over de werking van het toestel. Tijdens de aflevering is er uiteraard nog een mogelijkheid om onze koerier/installateur vragen te stellen. Mocht u later nog steeds vragen hebben dan kunt u ons daarvoor altijd contacten. Daarnaast bieden wij als een van de weinigen in Nederland voor sommige artikelen zelfs gratis montage aan. Vraag naar de voorwaarden.

Verstandig om te doen ter voorbereiding op de levering en installatie:

  1. Zorg ervoor dat de plek goed bereikbaar is via een lift of een trap (geen vlizotrap). Indien dit niet het geval is bieden wij oplossingen middels bijvoorbeeld een hijskraan. Maatwerkoplossingen als deze gaan op basis van een offerte. Neem hiervoor contact met ons op.
  2. Installatie op de Waddeneilanden is in de meeste gevallen mogelijk. Deze oplossingen zijn tevens op offerte basis. Levering op de Waddeneilanden is mogelijk voor elk product binnen ons assortiment. Leveringen gaan middels onze transporteurs.
  3. Voorafgaand aan de installatie is het belangrijk om privé eigendommen te verplaatsen en/of te beschermen.
  4. Bestel je een groot en/of breed product en wil je deze op etage geleverd hebben? Geen probleem! Wel is het belangrijk om na te gaan of de etage goed bereikbaar is en of het trapgat breed genoeg is. Als de ruimte krap is, adviseren wij om wanden, traptreden en/of leuningen goed te beschermen. Indien er een ruim trapgat aanwezig is, blijft het verstandig om voor de juiste bescherming te zorgen.
  5. FitnessFit BV is niet aansprakelijk en/of verantwoordelijk voor eventuele beschadigingen aan niet en/of niet voldoende afgeschermde, traptreden, trapleuning, muren of kozijnen. 
  6. Indien er geen lift aanwezig is, leveren en installeren wij tot en met de tweede etage. Levering op de derde etage of hoger kan in overleg of gaat op offertebasis. Neem hiervoor contact met ons op.

Montagekosten
In Nederland bieden wij op veel producten gratis montage aan. Mocht dit niet het geval zijn op het door jou gekochte product, dan kun je ervoor kiezen om je fitnessapparaat tegen extra kosten te laten monteren. De kosten hiervoor zijn als volgt:

Hometrainer - Roeitrainer – Spinbike en Ligfietsen: €49
Crosstrainers: €69

Deze toestellen worden meestal voor gemonteerd in onze werkplaats en compleet afgeleverd, dan wel in 2/3 complete gedeeltes. Installatie van deze 2/3 complete gedeeltes geschiedt dan op locatie.

Loopband: €149
Loopbanden worden over het algemeen op locatie gemonteerd. Installatie duurt meestal ongeveer 60 minuten. Wij nemen al het afval weer voor je mee!

Homegym licht: €199
Homegym middel: €299
Homegym zwaar: €399

Complete homegyms e.d. worden altijd bij de klant geïnstalleerd. De tijdsduur hiervoor varieert van 2 tot 8 uur. In overleg met de klant wordt er gekeken hoe lang de installatie van het krachtstation duurt en welk tijdstip beide partijen past.

Accessoires / Klein Fitness Accessoires
Deze worden altijd in een doos aangeleverd, tenzij anders aangegeven of vooraf onder bepaalde voorwaarden afgesproken. Een montageaanvraag kies je eenvoudig als extra optie tijdens je bestelling.

Verzending, Montage en showroommodellen in Nederland en België
In Nederland en België worden enkel op afspraak showroommodellen of montage orders geleverd. Showroommodellen in doos kunnen na overleg wel gewoon verstuurd worden, deze worden onder dezelfde voorwaarden verzonden als nieuwe toestellen. Verzendkosten bij showroommodellen zijn voor rekening van de koper. Neem contact op voor de mogelijkheden.