0

Halterbank kopen

Wil jij thuis je eigen gym maken? Dat hoeft helemaal niet ingewikkeld of duur te zijn zodra je weet wat je wilt gaan trainen. Welke doelstellingen heb je? Ben je al ervaren met krachtsport en wil je nog meer spierkracht ontwikkelen? Dan is een halterbank echt onmisbaar voor je fitnessruimte! Waarom? Je ontdekt het hieronder.

De voordelen van een halterbank

Er zijn twee verschillende ‘banken’ namelijk; een trainingsbank en een halterbank. Het belangrijkste verschil tussen deze twee varianten is dat een trainingsbank geen steunen heeft voor gewichten en de halterbank wel. Op een trainingsbank kun je bijvoorbeeld prima buikspieroefeningen doen of met dumbbells werken en een halterbank is perfect voor krachttraining. Een groot voordeel van een halterbank is dat je je hele lichaam kunt trainen dankzij de vrije oefeningen met gewichten. Vele bodybuilders zweren bij de vrije oefeningen, omdat het goed is voor de lichaamsbalans en je kunt er op het gebied van krachttraining meer uit halen. In een krachtstation zijn bijvoorbeeld alle bewegingen gecontroleerd. Dit is ideaal als je net start, maar als je gevorderd bent dan biedt het meer voordelen om met vrije oefeningen te werken.

Voor wie is een halterbank geschikt?

Een halterbank is ideaal voor de gevorderde krachtsporter! Als je al enige ervaring hebt met krachttraining en vrije oefeningen met gewichten, dan heb je losse gewichten nodig en eventueel dumbbells. Wil je echt fanatiek aan de slag met krachttraining of bodybuilding dan is het aan te raden om minimaal 100-120 kg aan gewichten aan te schaffen. Het is dan wel belangrijk om een halterbank aan te kiezen die je eigen lichaamsgewicht en het gewicht van de schijven kan dragen.

Krachttraining voor starters

Ben je helemaal enthousiast over krachttraining en wil je graag starten? Dan is een krachtstation een ideaal apparaat om mee te beginnen. In een krachtstation maak je gecontroleerde bewegingen, waardoor de kans op blessures minimaal is. Bankdrukken op een halterbank vergt kennis om de techniek goed te kunnen uitvoeren, daarom is het niet aan te raden om zonder ervaring en begeleiding te starten met bankdrukken op een halterbank. Bekijk het hele assortiment halterbanken. Heb je een vraag over krachtsport? Stel je vragen gerust, we helpen je graag aan meer spierkracht!

Bekijk naast de halterbanken ook eens ons assortiment met complete krachtstations.