0

Halterbank kopen

Wilt u thuis een eigen gym maken? Dat hoeft helemaal niet ingewikkeld of duur te zijn, zolang u maar weet wat u wilt trainen. Welke doelstellingen heeft u? Bent u al ervaren met krachtsport en wilt u nog meer spierkracht ontwikkelen? Dan is een halterbank echt onmisbaar voor uw fitnessruimte! Waarom? U ontdekt het hieronder.

De voordelen van een halterbank

Er zijn twee verschillende ‘banken’, namelijk: een trainingsbank en een halterbank. Het belangrijkste verschil tussen deze twee varianten is dat een trainingsbank geen steunen heeft voor gewichten en de halterbank wel. Op een trainingsbank kunt u bijvoorbeeld prima buikspieroefeningen doen of met dumbbells werken en een halterbank is perfect voor krachttraining. Een groot voordeel van een halterbank is dat u uw hele lichaam kunt trainen dankzij de vrije oefeningen met gewichten. Vele bodybuilders zweren bij de vrije oefeningen, omdat het goed is voor de lichaamsbalans en u kunt er op het gebied van krachttraining meer uit halen. In een krachtstation zijn bijvoorbeeld alle bewegingen gecontroleerd. Dit is ideaal als u net start, maar als u gevorderd bent dan biedt het meer voordelen om met vrije oefeningen te werken.

Voor wie is een halterbank geschikt?

Een halterbank is ideaal voor de gevorderde krachtsporter! Als u al enige ervaring heeft met krachttraining en vrije oefeningen met gewichten dan heeft u losse gewichten nodig en eventueel dumbbells. Wilt u echt fanatiek aan de slag met krachttraining of bodybuilding dan is het aan te raden om minimaal 100-120 kg aan gewichten aan te schaffen. Het is dan wel belangrijk om een halterbank aan te schaffen die uw eigen lichaamsgewicht en het gewicht van de schijven kan dragen.

Krachttraining voor starters

Bent u helemaal enthousiast over krachttraining en wilt u graag starten? Dan is een krachtstation een ideaal apparaat om mee te beginnen. Met behulp van een krachtstation maakt u gecontroleerde bewegingen, waardoor de kans op blessures minimaal is. Bankdrukken op een halterbank vergt kennis om de techniek goed te kunnen uitvoeren; daarom is het niet aan te raden om zonder ervaring en begeleiding te starten met bankdrukken op een halterbank. Bekijk het hele assortiment halterbanken. Heeft u een vraag over krachtsport, stel deze dan gerust. We helpen u namelijk graag aan meer spierkracht!

Bekijk naast de halterbanken ook eens ons assortiment met complete krachtstations.