Zaterdag showroom geopend van 10:00 - 16:00. Buiten openingstijd op afspraak.

Levering gratis vanaf 50,- & Bezorging in de avonduren |  Showroom | Tel: 0512-356961

Crosstrainer kopen, wat zijn de verschillen?

Grootste onderlinge verschillen Crosstrainers
Heeft de crosstrainer het vliegwiel aan de voorkant (front end) of achterkant (rear end)? Voorkant is, over het algemeen, minder belastend voor je gewrichten en minder intensief. Als iemand gewrichtsproblemen heeft is het aan te raden om een crosstrainer met het vliegwiel aan de voorkant te kiezen omdat de belasting veel minder is t.o.v. een crosstrainer met vliegwiel aan de voorkant. Niet alle toestellen zijn in te delen in deze twee categorieën, de toestellen van bijvoorbeeld Life Fitness hebben een optimale rotatie met minimale belasting op de gewrichten. Ook de semi professionele en professionele toestellen zijn niet in te delen in 'front end' of 'rear end' crosstrainers.

Andere punten waar je op kunt letten:
- Totale vliegwielgewicht. Als het vliegwiel te licht is, is er bijna geen weerstand op het zwaarste niveau. Vaak is het dan ook net of je ‘doorslipt’.
- Slaglente / paslengte.
De hoogte van het vliegwiel bepaald de slaglente (paslengte). Dit varieert nogal. Met name de lowbudget (hele goedkope) crosstrainers hebben vaak een erg klein vliegwiel waardoor de crosstrainer een hele kleine slag maakt.
- Weerstand regulatie. Je hebt handmatig gestuurde crosstrainers en elektrisch gestuurde crosstrainers. Ook nog ergometers (wattage gestuurd).  Handmatige gestuurde zijn vaak erg beperkt en slijtage gevoelig. Wij verkopen voor 90% elektrisch gestuurde crosstrainers. Veel meer variatie in de weerstand. Tevens programma’s en verlicht display.
- Overige punten. Andere punten waar op gelet kan worden zijn dingen zoals maximaal gebruikersgewicht, gewicht vliegwiel en het totale kwaliteitsverschil (kwaliteit lagers en assen).

Twijfel of nog vragen? Kom langs, of neem contact met ons op!