Showroom bezoek op afspraak.

Levering gratis vanaf 50,- & Bezorging in de avonduren |  Showroom | Tel: 0512-356961

Verbeter je conditie met een spinningfiets of speedbike

Racefietsen in huis

De spinningfiets komt het dichtst in de buurt van ‘het echte werk’ op een racefiets. Wielrenners gebruiken de sprinningfiets daarom ook graag als de weersomstandigheden te slecht zijn om te trainen. Maar ook als je geen racefietser bent, maar wel aan je conditie wilt werken, dan is de spinningfiets een ideale match voor je. De meeste sportscholen bieden ook spinning lessen aan. Misschien heb je weleens gezien dat men nadien zwetend de zaal uit komt en nog na stoomt van de warmte. Dat komt omdat het zo effectief is voor je lichaam, mits je op de juiste wijze gaat trainen.

Doortrapsysteem

De trappers zitten vast aan het vliegwiel, waardoor ze met je mee trappen. Hierdoor kun je niet snel afstappen, maar dat doe je over het algemeen ook niet op een gewone fiets. Het voordeel van het doortrapsysteem is dat je hier steun aan hebt en extra wordt uitgedaagd om door te blijven gaan. Bij een hometrainer is dit bijvoorbeeld niet het geval. Zodra je stopt met trappen dan gebeurt er ook niets meer. Ook bij een doortrapsysteem kun je op de rem trappen, dus je hebt qua veiligheid niets te vrezen.

Extra mogelijkheden op een spinningfiets

De houding op een spinningfiets moet ook ergonomisch zijn. Je leunt automatisch meer naar voren om meer snelheid te kunnen maken. Daarom kun je het zadel en stuur verstellen en je kunt jezelf vastklikken met wielrenner schoenen waardoor je nog harder kunt gaan. De spinningfiets is uitermate geschikt voor het opbouwen van je conditie, vetverbranding en het verbeteren van je coördinatie.

Het verschil tussen een spinningfiets en een speedbike

Een spinningfiets heeft een doortrapsysteem en een speedbike heeft een vrijloop. Dit houdt in dat de trappers zich volledig aan de beweging blijven aanpassen. Stop je met fietsen, dan gaan de trappers niet door zoals bij een doortrapsysteem. Dit is vergelijkbaar bij een gewone (race)fiets.

Welke spinningfiets is geschikt voor jou?

Er zijn spinningfietsen in verschillende prijsklassen en met verschillende opties. Om jouw ideale match te vinden kun je een kijkje nemen in ons assortiment. Kom je er toch niet uit? Geef ons dan een belletje zodat we je op weg kunnen helpen. Veel succes met je spinningfiets!