Showroom bezoek op afspraak.

Levering gratis vanaf 50,- & Bezorging in de avonduren |  Showroom | Tel: 0512-356961

Waar moet ik op letten bij aanschaf loopband?

Een loopband: waar moet je op letten bij de aanschaf?

Er zijn enorm veel loopbanden! Veel mensen zien dan door de bomen de loopband het bos niet meer! En dat is zeer begrijpelijk. Wat het er ook niet makkelijker op maakt is dat sommige fabrikanten tegenwoordig verkooptrucs toepassen door bepaalde waardes (zoals PK's motor, of max. snelheid) veel hoger te maken dan deze daadwerkelijk zijn.

FitnessFit verkoopt alleen loopbanden (geldt ook voor andere toestellen) van merken waarbij de service, garantie en onderdelen daadwerkelijk vanuit Nederland geregeld is. Geen eigen merken of lowbudget merken. Hierdoor is de klant gegarandeerd van garantie en onderdelen die nog jarenlang na te leveren zijn.

Een aantal andere punten bij de aankoop van een loopband zijn:
- Dempingsysteem. Bij de meeste loopbanden in het middensegment is dit gelijk. De namen voor een dempingsysteem zijn heel divers, maar iin het middensegment (van € 700,- tot € 1500,-) zijn de dempingsystemen grotendeels hetzelfde. Een daadwerkelijk aantoonbaar ander dempingsysteem is bijvoorbeeld een Magnetisch Dempingsysteem.

- Aantal PK’s : let op dat het afhangt van of het vermelden hier van het maximum pk of minimum pk is. De ene fabrikant noteert max. PK de ander continu PK. Om een voorbeeld te geven: de ene fabrikant noteert bijv. dat ze een loopband van 4.0 PK voor € 799,- hebben, terwijl een andere loopband een 3.0 PK heeft voor € 3699,-. Vanzelfsprekend is deze laatste motor vele malen sterker. Dan is er ook nog een verschil tussen een DC en een AC motor. Ons advies is dan ook: vergelijk de modellen van een dezelfde merk onderling met elkaar.

- Loopband onderhoud nodig? Sommige loopbanden moeten gesmeerd worden met siliconenspray. Dit geldt zo'n beetje voor alle loopbanden in het goedkope- en middensegment. De loopbanden van bijv. Life Fitness zijn onderhoudsvrij. Deze loopbanden hoef je dus niet om de 10/15 loopuur in te smeren.

- Loopband opklapbaar? Dit kan belangrijk zijn als de beschikbare ruimte beperkt is. Op deze manier bespaar je toch weer een gedeelte van de oppervlakte. Er zijn overigens ook modellen die nagenoeg helemaal op te klappen zijn. Vraag hier eventueel na in de showroom of stuur een mail indien je hier interesse in hebt.

- Is de loopband te verplaatsen? Over het algemeen zijn alle toestellen, dus ook loopbanden, te verplaatsen. Vraag hier eventueel na als dit voor jou belangrijk is.

- De dikte van de mat. Dit merk je enorm! Vooral hardlopers geven vaak aan dat de loopband met een dikke mat erg prettig loopt!

- Kleine verschillen onderling, zoals maximum snelheid, hellingshoogte en programma’s. Onze ervaring is dat men over het algemeen het aantal programma's niet heel belangrijk vind. Lopen is een duursport en men loopt vaak op een eigen niveau / tempo. Wat we vaak zien is dat programma's bij een loopband daarom weinig worden gebruikt. Men wil bijv. niet van 4,3 km/u opeens naar 6,8 km/u en dan naar 15,4 km/u.
De loopbanden die FitnessFit verkoopt voldoen vaak al aan behoorljike eisen; er zijn weinig mensen die niet genoeg hebben aan een loopband met een max. snelheid van 18 km/u. Bij de instapmodellen komt het echter nog wel eens voor dat er een max. snelheid van 14 km/u of 16 km/u mogelijk is.

- Tip voor mensen: probeer het toestel goed uit in een showroom!

Tot slot, de prijs / kwaliteit verhouding is niet altijd uit te drukken in bovenstaande verschillen. Als je puur naar de cijfers kijkt van PK's, programma's, hellingshoek, dan zegt dit nog niks over de algehele kwaliteit zoals de sterkte van het frame, kwaliteit van het scherm en de printplaat. Daarom is het ook handig om dit te testen in de showroom: Klap het toestel even op, vergelijk het met andere modellen. Is het stevig?

Nog steeds vragen? Mail / bel / bezoek ons!