Zaterdag showroom geopend van 10:00 - 16:00. Buiten openingstijd op afspraak.

Levering gratis vanaf 50,- & Bezorging in de avonduren |  Showroom | Tel: 0512-356961

Thuis fitness voor ouderen

Thuis fitness voor ouderen

Je bent nooit te oud om te fitnessen! Naarmate je ouder wordt blijft het erg belangrijk om je lichaam fit te houden. Zo vertraag je namelijk het ouderdomsproces, versterk je je spieren, gewrichten en botten en je weerstand wordt verhoogd. Tenslotte verbetert krachttraining het geheugen.

Tips beginnen met fitness voor ouderen

Voordat je begint met sporten is het verstandig om even langs te gaan de huisarts of fysiotherapeut, om te bepalen welke opbouw in de training gehanteerd kan worden. In de eerste fase is het verstandig om onder begeleiding van een fysiotherapeut of personal trainer te trainen. Op deze manier kan de instructeur meekijken of de oefeningen correct worden uitgevoerd.

Wat train ik dan eigenlijk?

De kracht die je nodig hebt als je ouder wordt heet ‘functionele kracht’. Deze heb je bijvoorbeeld nodig om op te staan vanuit de stoel of tijdens het (trap)lopen. Compound (samengestelde) oefeningen zorgen ervoor dat je gezond en fit blijft.

Echte krachtpatsers

Het meest laagdrempelige fitnessapparaat voor ouderen is een minifiets of een hometrainer. Zo kun je deze gemakkelijk gebruiken terwijl je bijvoorbeeld aan het televisie kijken bent. Nadat je klaar bent hiermee kan je dit kleine fitnessapparaat weer gemakkelijk opbergen. Een stapje verder is de dual bike. Met een dual bike kan je ook gewoon op een stoel of bank zitten, maar kunnen de arm- en beenspieren tegelijkertijd getraind worden. Daarnaast kan je de weerstand veranderen, om zo meer spiermassa op te bouwen en daadwerkelijke verbetering te zien.

Hometrainer voor meer beweging

Ook de hometrainer is een zeer geschikt apparaat voor thuis fitness voor ouderen. Zorg dan wel voor een hometrainer met een lage instap, zo hoef je jouw benen minder hoog op te tillen om te gaan zitten. Een hometrainer is effectief, omdat je het gevoel hebt gewoon te fietsen en de weerstand kan je veranderen.

Wil jij advies krijgen over welke fitnessapparaten of trainingen je het beste kunt gebruiken? Neem dan vooral contact met ons op of kom langs in de showroom.